服務消息

2020-11-16

明愛夫婦月

明愛家庭服務相信美滿的婚姻是建立家庭的重要基石。維繫夫婦關係就像栽種植物一樣,需要不時添加養份。我們將十一月定為「明愛夫婦月」,並希望透過不同的夫婦培育活動,婚姻資訊, 以及最新的發展項目,增進你和你另一半的親密感,滋養婚姻關係。

首先,去片!你認為什麼是「親密感」呢?

睇完短片,係咪心思思自己都想同伴侶增進親密感呢? 唔好等了!「因愛同行」特刊幫到你,入面有最新,最齊,既專業又好玩嘅夫婦活動, 仲可以網上登記,快啲報名啦!

你檢查咗未呀? 原來婚姻關係都有得檢測的,透過「 明愛婚姻體檢手機應用程式」,你可以在2分鐘內完成簡單問卷,了解婚姻狀況,更可隨時隨地報名參加不同的婚姻培育活動,瀏覽不同的婚姻培育文章。快D 下載啦!

最後介紹埋個專業平台俾大家啦!就係明愛賽馬會婚姻培育計劃-親密頻道。頻道目的係讓個人、夫婦及家庭,了解情感親密和身體親密,藉此改善和滋潤婚姻關係。快快入去睇下佢地有乜好嘢啦!

下載